Warning: Undefined array key "src" in /home/u135054751/domains/newscharotar.com/public_html/wp-content/plugins/featured-image-from-url/includes/thumbnail.php on line 124
Sjokolade


Warning: Undefined array key "src" in /home/u135054751/domains/newscharotar.com/public_html/wp-content/plugins/featured-image-from-url/includes/thumbnail.php on line 124
Sjokolade thumbnail

Svarer på dette

– Vi annonserer sukkervarer unntaksvis og helst i forbindelse med høytider, forklarer Kiwi.

SVARER: Kiwi og Rema 1000 forklarer tilbudet på sjokoladeplater til 19,90 kroner. Foto: Elisabeth Dalseg
SVARER: Kiwi og Rema 1000 forklarer tilbudet på sjokoladeplater til 19,90 kroner. Foto: Elisabeth Dalseg
Vis mer


Publisert
Sist oppdatertHos Kiwi og Rema 1000 får du nå tilbud på 200-grams sjokoladeplater til 19,90 kroner per plate. Ifølge Nettavisen mener ernæringsrådgiver og forsker Maria Uldahl at butikkene bør slutte med.– Spør du meg som ernæringsrådgiver, synes jeg kanskje det. Det er et nytelsesprodukt som vi egentlig ikke trenger å spise mer av, men heller kose oss med inn imellom. Det er ingen gode grunner til at det skal være så billig, forteller hun til avisa.

Til DinSide forklarer Uldahl at hun ikke argumenterer for noe forbud mot reklame.– Men som fagperson innen ernæring skulle jeg ønske at det var færre tilbud på og reklame for den maten vi bør spise litt mindre av, og mer tilbud på og markedsføring av frukt, bær, grønnsaker og alt det vi bør spise mer av (ifølge Helsedirektoratets kostråd).

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg.
Vis mer

– Vanskelig å stå imot slike tilbud

Videre forklarer ernæringsrådgiveren at tilbud og markedsføring kan påvirke matvalgene man tar.

– Hvis man er på butikken og kanskje skal ha én sjokoladeplate som vanligvis koster 35-40 kroner, men ser at du kan få 5 for 100 – da er det ganske lettvint å plukke med seg flere enn man egentlig hadde tenkt. Jeg synes selv det er vanskelig å stå imot slike tilbud – hvem har ikke lyst på sjokolade, liksom?

Hun fortsetter:

– Nordmenn spiser generelt sett mindre grønnsaker, frukt, bær, fullkorn, fisk og kostfiber enn anbefalt, og mer sukker enn anbefalt. Sykdommer som kan ha en sammenheng med kostholdet er blant de viktigste årsakene til redusert helse og tidlig død. Den potensielle økonomiske samfunnsgevinstene av at befolkningen følger kostrådene fra Helsedirektoratet er anslått til 154 milliarder kroner per år.

ERNÆRINGSRÅDGIVER :Maria Uldahl. Foto: Privat
ERNÆRINGSRÅDGIVER :Maria Uldahl. Foto: Privat
Vis mer

Uldahl har forståelse for at sjokolade-tilbudet oppleves som et godt tilbud for mange.

– Særlig nå før påske med forventninger om mye kos og noe godt i påskeegget. Jeg er på ingen måte ute etter å spre matfrykt eller matskam – det er viktig for meg at kommer fram. Det handler om balanse; hvis vi spiser mest av det som gir god næring til kroppen, så er det rom for litt av det vi spiser bare fordi det smaker digg.

Hun legger også til at hun ønsker å rose de butikkene og kjedene som gir kundene bonus eller priskutt på frukt og grønt og som promoterer helsegod mat.

Enormt hopp

Enormt hoppButikkene svarer

DinSide har kontaktet Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, som forklarer tilbudet på følgende måte:

– Vi annonserer sukkervarer unntaksvis og helst i forbindelse med høytider. Akkurat nå er sjokoladeplater presset ned i pris, men det er også appelsiner.

Hun fortsetter:

– Mens vi selger sjokoladeplatene til 19,90 kroner, har vi også appelsiner til 14,90 kroner per kilo. Solo er også presset ned i pris, men vi selger den sukkerfrie billigere enn den sukkerholdige. Så blir det opp til kundene å velge.

Slakter kjedens «påskekutt»

Slakter kjedens «påskekutt»Celine Sjøberg, kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, skriver til DinSide at de er opptatt av at flertallet av varene som er på kampanje går inn under det som defineres som et sunt og godt norsk kosthold.

– Vi har imidlertid i perioder sjokolade på kampanje, fordi det er sesong med etterspørsel etter denne type varer. Det er også tilfellet i perioden før påske. Det er generelt et stort prispress på disse produktene, og for oss er målet alltid å ha de laveste prisene.

Read MoreWe will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   News Charotar Daily | Online Khabar | Online News | Daily News | Online News Magazine
   Logo
   %d bloggers like this: